Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2016 01:21 - Here we go!
Автор: criticart Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1181 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.09.2016 01:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това е блог за критика - както моооже би, евентуално, донякъде личи и от името. Което не значи, че непременно ще се заяждаме - според т. 3 от дефиницията на думата в "Уикипедия" критика е и анализ на нещо с цел да му бъде дадена оценка. А оценката може да е и възторжена, така че - няма непременно да се заяждаме! "Ние" сме аз, грандоманията ми и вариращ брой сътрудници. Интересите ни са безобразно разнообразни, но донякъде сме се фокусирали върху приложното изкуство - или поне материалите в блога ще са фокусирани в тая област. Наблюдаваме въпросната сцена от години - онлайн платформите, базарите, фестивалите... В блога ще представяме нещата, които с нещо са ни впечатлили - и, разбира се, всичко казано си е лично наше мнение, без претенции за меродавност.

Ако все още сте в блога, значи темата не ви е чужда (и не сме ви отегчили до безсъзнание). А щом темата не ви е чужда, по всяка вероятност знаете какъв разцвет преживя "хендмейда" в последните 5 години. В началото на тия 5 години ние няма да се връщаме - каквото сме изпуснали, минало е и без нас. Почваме от днес, и почваме с ....

Това! image

Дървени кубчета за охлаждане на питие - гениално! Ние уискито го пием само миксирано с "Бейлис", и, честно казано, там тия кубчета биха изглеждали странно, но пък оценяваме идеята да охлаждаш питието си с нещо, което не само не го разводнява, ами и му придава нотка на дъб, бук, или какъвто там материал е използван за направата на тия гениални охладителчета! Просто, идейно, перфектно! Оценка - 6 от 6! Кубчетата са дело на WooWhiskey,  повече информация можете да намерите във Фейсбук-страницата им: web.facebook.com/woowhiskey/

                                                                                 ****
Може би в опит да наваксаме 5-годишното си закъснение (не, че някой е заритал за нас), представяме още две неща, които ни хванаха окото напоследък. И, за да има баланс, второто е в графа "досадно"!

Milene web.facebook.com/milenecreatures/  е един от любимите ни автори. Попаднахме на нея в първото издание на хендмейд-базара на НДК, "Код: Любов", но се оказа, че тя е на сцената от доста преди това. Съдейки по участията и и Фейсбук-страницата и, тя няма особена нужда ние да я представяме. Но пък ние не сме се и засилили да го правим - ние искаме да представим това:
imageimage

Помислихте ли си, че е Milene? А помислихте ли си, че си е паднала на главата, има температура и рязко се е върнала назад в еволюцията? Заяждаме се, разбира се - нещата на Handmade Utopia не са лоши, но са откровено изкопирани. Е, имитацията е най-искреният комплимент, но - комплимент за имитирания, уважаеми, не за имитиращия! И за да не сме голословни - ето малко оригинална Milene:
imageimageimage

И още малко от wannabe-то:
imageimageimage
Много е палаво да наречеш нещата си "Прототипи", когато си ги откраднал едно към едно! Всъщност не, прощавайте - не едно към едно! Откраднал си ги и си ги оплескал, както руснаците навремето оплескаха БМВ, за да родят "Москвич". И после мило си ги събрал в албум, озаглавен не как да е, а "Прототипи". Прототип, уважаеми, означава "първообраз". Схващате ли тежката ирония, или....?
Автор на тия иначе симпатични създанийца и на това така нелицеприятно деяние е Handmade Utopia. Няма да даваме live link към страницата й - който иска, да си я търси!
                                                                             ****

И за финал, за да си върнем доброто настроение - Porcelain Creatures!
imageimage

Много автори работят керамика, още повече автори правят бижута, но не и така! Това момиче е уникат! Оценка - пълен възторг! Повече - във Фейсбук-страницата й:
web.facebook.com/PorcelainCreatures/
От нас - толкова!


*Снимките, ползвани в материала, са взети само и единствено от публично достъпни профили и албуми на собствениците им!



Гласувай:
1




1. vesever - Харесаха ми сините възглавнички и ...
26.09.2016 19:59
Харесаха ми сините възглавнички и керамичните медальони. Бих носила сърчице - небе от този вид :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: criticart
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2628
Постинги: 1
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930